Zajedno do cilja

15 November 2016, Komentari Comments Off on Zajedno do cilja

Konferencija čiji je organizator INAŠ – Sindikat naftne djelatnosti financiran je iz socijalnog fonda Europske Unije

 Održana međunarodna konferencija o ulozi, pravima i obvezama dionika uključenih u socijalni dijalog „Zajedno do cilja“

 Zagreb, 23. listopad 2015. Konferencija „Zajedno do cilja“ organizirana je 23. i 24. listopada 2015. godine u Hotelu Antunović u Zagrebu. Organizator konferencije je INAŠ- Sindikat naftne djelatnosti, a konferencija s odvija u sklopu istoimenog projekta koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda -„Jačanje socijalnog dijaloga – faza II“.

Cilj konferencije „Zajedno do cilja“ je detaljnije razjasniti uloge, odgovornosti, prava i obveza svih dionika socijalnog dijaloga, unapređenje suradnje i izmjena iskustva i najboljih praksi sa srodnim sindikatima, te promicanje suradnje između radničkih vijeća i sindikata u zaštiti interesa radnika.

Troškovi sudjelovanja na konferenciji financirani su iz Europskog socijalnog fonda Europske unije. Na konferenciji je sudjelovalo više od 70 predstavnika srodnih sindikata i radničkih vijeća iz Hrvatske i inozemstva, a pozvani su i predstavnici poslodavaca iz tvrtki u kojima djeluju sindikati sudionika.

Kao uvodni predavači na konferenciji sudjelovali su eminentni stručnjaci iz područja radnog zakonodavstva i socijalnog dijaloga doc. dr. sci. Viktor Gotovac i prof. dr. sci. Dragan Bagić. Pored stručnjaka u uvodnim izlaganjima sudjelovali su i predstavnici radničkih vijeća, sindikata i poslodavaca. Nakon uvodnih izlaganja uslijedila je diskusija u koju su se mogli uključiti svi prisutni.

Kako je naglasila Maja Rilović, predsjednica Sindikata INAŠ – Sindikat naftne djelatnosti: „Izuzetno nam je drago da su se konferenciji odazvali svi socijalni partneri koji sudjeluju u socijalnom dijalogu, a odnosi se na sindikate, radnička vijeća i poslodavce. Socijalni dijalog podrazumijeva uključenje svih njegovih dionika i ovom prigodom zahvaljujem im se na odazivu. Isto tako zahvaljujem se na prihvaćenom projektu od strane EU socijalnog fonda i dobivenoj mogućnosti za unaprjeđenje socijalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji.“

Predstavljamo publikaciju “Zajedno do cilja”