Pogodnosti za članove

 Financijska podrška

Svaki naš član ima pravo na pozajmicu u iznosu od 800 EUR-a, bez kamata, s rokom otplate do 10 rata. Prepoznati smo kao sindikat koji na zahtjeve za pozajmice reagira gotovo trenutačno i isplaćuje ih isti tjedan. Razlog tome je stabilan i snažan fond, koji nam omogućuje pružanje financijske podrške našem članstvu.

Kao član možete sudjelovati u Blagajni uzajamne pomoći kroz mjesečnu štednju u iznosu od 7 do 70 EUR-a, obustavom od plaće. Na taj način ostvarujete pravo na beskamatni kredit u iznosu do 4000 EUR-a s rokom otplate do 30 mjeseca. Iznos kredita može biti tri puta veći od Vaše ušteđevine u blagajni uzajamne pomoći, a isplaćuje se jednom mjesečno na tekući račun.

Kako bi se pomoglo članovima u slučaju teškog materijalnog položaja nastalog uslijed bolesti, osmišljen je Fond solidarnosti INAŠ. Uplatom mjesečne članarine u iznosu od 1,33 ili 2,66 EUR-a, obustavom na plaću, stječete pravo na refundaciju troškova liječenja za sebe ili za člana uže obitelji, te na pomoć za pokriće troškove nabave neophodnih lijekova ili ortopedskih pomagala koje ne pokriva HZZO ili se preko HZZO-a treba dugo čekati na neophodnu pretragu odnosno postupak liječenja.

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

1

Korisnici UNIQA dopunskog zdravstvenog osiguranja svojom karticom odsad mogu plaćati participaciju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koja uključuje preglede kod obiteljskog liječnika, ginekologa i stomatologa te osnovnu listu lijekova u ljekarni. Potpisanim ugovorom s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO), UNIQA je svojim korisnicima omogućila jednostavnije korištenje zdravstvenih usluga uz izravno plaćanje troškova participacija koji su im se dosad refundirali.
Prilikom korištenja usluge, dovoljno je pokazati važeću policu ili karticu zdravstvenog osiguranja kako bi je liječnik, ljekarnik ili stomatolog zabilježio u informatičkom sustavu. UNIQA će te troškove platiti direktno na račun HZZO-a.
Sve zdravstvene ustanove bit će ovih dana obaviještene o novom načinu naplate participacije. Moguće je da pojedinim zdravstvenim ustanovama informacija o novom načinu naplate participacije neće odmah biti poznata pa u tom slučaju molimo korisnike za strpljenje. U slučaju bilo kakvih upita korisnici, kao i dosad, mogu nazvati kontakt centar 01 6324 200.
Očekuje se da će se u kratkom roku na sličan način omogućiti i plaćanje doplate za lijekove s dopunske liste lijekova HZZO-a, tzv. „B-liste“ te participacija u bolnicama. Do tada će se korisnicima taj trošak refundirati kao i dosad, dostavom plaćenih računa.

Više…

Tehnički pregled i osiguranje vozila

U suradnji s Jadranskim osiguranjem članovima nudimo jedinstvene popuste kod tehničkog pregleda i osiguranja motornih vozila, mogućnost obročnog plaćanja do 10 rata bez kamata i druge besplatne usluge. Pročitajte više.