Povijest sindikata

INAŠ-Sindikat naftne djelatnosti osnovan je, na inicijativu radnika tadašnje INA-Trgovine, 12.06.1991. pod nazivom Sindikat radnika INA-Trgovine,.

Uz provođenje restrukturiranja i reorganizacija u INI započeli su nam se pridruživati i radnici iz svih ostalih organizacijskih cjelina INE. Nastavno i radnici drugih kompanija koje se bave naftnom djelatnošću u Republici Hrvatskoj. Tim promjenama prilagođavali smo se kroz izmjene i dopune Statuta, izmijene naziva sindikata i kroz izmjene u organizaciji rada i djelovanja sindikata.

Ključne Skupštine

  • Osnivačka skupština,1991. – osnovan Sindikat radnika INA-Trgovine
  • Izborna skupština, 1992.
  • Skupština, 1999. – usvojena je izmjena naziva u INAŠ-Sindikat zaposlenika INE i društava INE, a zbog pristupanja radnika iz drugih organizacijskih cjelina INE.
  • Skupština, 2005. – usvojena je izmjena naziva u INAŠ – Sindikat radnika INE i društava INE, zbog jezičnog usklađenja sa Zakonom o radu.
  • Skupština, 2008. godine, usvojene su dopune i izmjene Statuta sindikata, a zbog pristupanja radnika i iz drugih kompanija izvan INE koje se bave naftnom djelatnošću u Republici Hrvatskoj. Započeli smo djelovati u Tifonu, gdje smo danas većinski sindikat.
  • Skupština, 2014. – usvojena je izmjena naziva sindikata u današnji naziv INAŠ-Sindikat naftne djelatnosti, a kako bi se i nazivom prilagodili djelovanju u INI i drugim kompanijama iz naftne djelatnosti u Republici Hrvatskoj. Započeli smo djelovati i  u Petrolu.