ZAJEDNIČKI PROTIV PARTNERSTVA NA BP INE

13 March 2015, Komentari Comments Off on ZAJEDNIČKI PROTIV PARTNERSTVA NA BP INE

ZAJEDNIČKI

PROTIV PARTNERSTVA NA BP INE

Poslodavac je prihvatio pregovore sa Sindikatima

Predstavnici INAŠ-a, SING-a i EKN-a održali su u Zagrebu, 13. ožujka 2015. zajednički sastanak na kojem su utvrdili okvire za pregovore s Poslodavcem.
ina_pumpa Nakon što je INA prihvatila sindikalnu inicijativu za ponovno pokretanje pregovora u vezi s modelom Inine maloprodaje, predstavnici sva tri sindikata utvrdili su prijedlog koji je danas, zajedno s imenovanjem članova pregovaračkog odbora dostavljen Poslodavcu.

Prijedlog smo sastavili svi zajedno, svjesni činjenice da su se uvjeti u kojima radimo promijenili te da poslodavac i dalje inzistira na optimizaciji troškova, a poglavito u dijelu troškova radne snage.

Budući da sindikati, a i radnici koje oni predstavljaju, smatraju da je najbolje sva otvorena pitanja rješavati putem socijalnog dijaloga, spremni smo za pregovore.

Svjesni smo da pitanja radnika Inine maloprodaje više nije moguće riješiti unutar INA, d.d., ali uvjereni smo da u kompaniji unutar INA – Grupe možemo pronaći obostrano prihvatljiva rješenja.

Očekuju nas teški pregovori, ali činjenice da smo zajedno, spremni za kompromis i da za predložena rješenja imamo potporu svojih članova, daju nam nadu da ćemo ovaj puta i uspjeti te da će konačna rješenja za koja ćemo se založiti biti u korist radnika i kompanije.