Potpisan kolektivni ugovor za INA d.d. 2014.g.

Kategorija Novosti
28 February 2014, Komentari Comments Off on Potpisan kolektivni ugovor za INA d.d. 2014.g.

Danas je u Zagrebu, u sjedištu kompanije, potpisan novi Kolektivni ugovor za INA, d.d. U ime Ine Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Zoltán Áldott te član Uprave Niko Dalić, dok je u ime Sindikata naftnog gospodarstva – SING potpisnik bio Božo Mikuš, u ime Samostalnog sindikata radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske – EKN Zvonimir Mikloš, a u ime Sindikata Ine i društava Ine Zagreb – INAŠ Maja Rilović.

Kolektivni je ugovor po prvi puta potpisan na razdoblje od dvije godine, a od izmjena posebno treba istaknuti uvođenje sustava isplate nagrade radnicima na osnovi individualnog radnog učinka. Uvođenjem sustava nagrađivanja na osnovi individualnog radnog učinka ukida se dosadašnji sustav stimulacija, a sam sustav praćenja, ocjenjivanja i nagrađivanja radnog učinka bit će uređen posebnim internim aktom.

Predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott je izrazio zadovoljstvo što je novi Kolektivni ugovor potpisan u predviđenom roku te dodao: „Ugovor koji smo danas potpisali na neki je način prekretnica, jer osim što je potpisan na dvije godine, njime  se uvodi novi transparentni sustav nagrađivanja individualnog radnog učinka kao ključnog alata kojim se omogućuje da radnici koji svoj posao obavljaju iznimno dobro budu prepoznati i nagrađeni. Također, treba naglasiti da su prava koja se jamče Ininim Kolektivnim ugovorom među boljima u Hrvatskoj što i priliči tvrtki koja želi biti predvodnik hrvatskoga gospodarstva i tvrtki koja je niz godina najpoželjniji poslodavac.“

Primjena novog kolektivnog ugovora započinje s 1. ožujkom 2014. i traje do 31. prosinca 2015. Cjeloviti tekst Kolektivnog ugovora dostupan vam je na Ininom intranetu.

Ina interna obavijest

Cjeloviti tekst Kolektivnog ugovora dostupan vam je na slijedećem linku.

KU2014_2