Inicijativa za nove pregovore vezano uz model Inine maloprodaje

Kategorija Novosti
21 January 2015, Komentari Comments Off on Inicijativa za nove pregovore vezano uz model Inine maloprodaje

Zagreb, 20. siječnja 2015.

Poštovani,

Ovih smo dana Upravi INA,d.d. uputili zahtjev za održavanje sastanka. Uz značajne teme o kojima bi željeli raspravljati, a vezano uz Plan poslovanja za 2015.godinu, naveli smo i: Informacija i inicijativa za nove pregovore vezano uz model Inine maloprodaje.

Pitanje Inine maloprodaje i održivog modela poslovanja od vitalnog je interesa kako za gotovo 3000 radnika maloprodaje tako i za poslodavca. Po našim saznanjima implementacija modela poduzetnika u Pilot projektu nije polučila sniženjem operativnih troškova, a koji su nam navođeni kao osnovni parametar u određivanju prema ovom modelu zbog održivog poslovanja maloprodaje, iako je polučila sniženjem troškova radne snage.

S obzirom na činjenicu da bi daljnje uvođenje ovog modela i izdvajanje radnika izvan sustava Ine nanijelo nesagledivu štetu interesima radnika Inine maloprodaje, a mišljenja smo i poslovanju Ine te svjesni činjenice da poslodavac ustraje na osiguranju sniženja troškova i povećanja profitabilnosti, držimo, u dobroj vjeri, da je u najboljem interesu kako radnika tako i poslodavca pristupiti novim pregovorima u cilju pronalaženja dogovorno prihvatljivog i najboljeg modela poslovanja za radnike i za Društvo u sustavu Ine.

U očekivanju poziva za pregovore, srdačno vas pozdravljamo.

Izvorni dopis  na ovom linku.